Hillegom is Top!

Sinds kort heb ik het prachtige Haarlem verlaten voor een rustige plek tussen de bloembolletjes. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik opeens zo verliefd kon worden op een plek die niet mooi is, totaal niet hip en waar niet heel veel te beleven is. Maar het is maar hoe je er naar kijkt. Misschien heb ik mijn roze bril nog op want ik vind Hillegom prachtig! Het contrast tussen velden, industrie en wonen geeft een interessante spanning. Alles lijkt hier dwars door elkaar heen te gebeuren. Een woonwijk eindigt plots in een bollenveld en een industriegebied ligt tegen het winkelcentrum aan. Ik hou van die contrasten. Het is bijzonder. En ja! Het is lelijk. Veel panden zijn oud en slecht onderhouden maar daarintegen staan er prachtige herenhuizen, villa’s, mooie perkjes, ook echt wel prachtige andere pandjes en in ieder geval 2 super restaurantjes. Tja..en wat is hip? Hillegom heeft enorm veel potentie. De mensen zijn hier verrassend vriendelijk en alles lijkt hier net even wat rustiger. Hillegom ligt vlak bij het strand en de duinen, Amsterdam, Schiphol, Haarlem, Leiden en een hele zwik mooie kleine dorpjes en plekken waar ik nog geen weet van heb. Dus waarschijnlijk juist heel wat te beleven. Hillegom is helemaal Top!

Mijn Top tentjes (deze lijst gaat vast nog langer worden):

  • Chocolaterie Pierre (jahoe! Die ken ik vanuit Haarlem en blijkt van Hillegomse bodem te zijn): Het lekkerste ijs en de lekkerste bonbons kan je hier krijgen.
  • Restaurant Bij Deborah: De (ossehaas) sate is hier erg lekker en nog veel meer natuurlijk.
  • Restaurant Wine and Bites: Voor wijnliefhebbers is dit de plek om goed te eten met een goed glas wijn erbij..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.